Díva naíva - a furcsa nő tökéletlenségei

A 40es 2 gyerekes már nem szingli nő furcsaságai, mindennapjai kerülnek leírásra

Friss topikok

  • Enchantée: Jó hallani kicsit bővebben Rólad, még ha ilyen ritkán is. :) (2022.05.17. 11:52) Mostanság
  • Enchantée: Úgy legyen! :) (2019.02.24. 21:39) Elmélkedés
  • Enchantée: Kitartást, Drága! Adj nekik is időt a feldolgozáshoz. Igaz, hogy szinte nem létezett számukra évek... (2019.02.06. 08:47) Cenzúrázatlan
  • Enchantée: Régen minden... ;) Azért örülök, hogy legalább FB-n a csapat nagyjának életét nyomon követhetjük, ... (2019.01.31. 05:45) Változás
  • díva naíva: @Enchantée: köszi Chanti :( (2018.01.03. 10:26) Nulla

Holtomiglan?

2012.01.31. 08:45 | díva naíva | 30 komment

Den16 inspirációjára kezdtem el ezeket a gondolatokat szövögetni.

Néha rendkívül naív vagyok, néha meg rendkívül dörzsölt... na mindegy, az érzelmi világomban mindig is rózsaszín ködfelhő volt-van-lesz :)

Én arról a kapcsolati mintáról álmodom, amit nagyszüleim mintáztak. 51 évig boldogan éltek és szerették egymást. Nagymamám 10 évnyi egyedüllét után sem tudja megszokni a helyzetet... mindig azt mondja, akik utálták egymást, mennyivel könnyebben víg-özvegyülnek, őt pedig nyomasztja az űr, amit hátra hagyott nagypapám...

Másrészt megígértem 5 éves a nagymamámnak, hogy gazdag férjet keresek :) Ez ugye nem jött be többszörösen sem :) de bevallom, annyira nem is bánom, ki tudja, mekkora árat kellene érte fizetni.

A másik mondása nagyimnak, hogy "jobb sose jön", tarts ki amellett, akivel vagy, hozd ki abból a maximumot, mert nem tudhatod, milyen (rejtett) hibái lehetnek a következőnek...

És Bandita mennyire képes holtomiglant játszani?

Fogalmam sincs és nem is lehet, nem vagyok jövőbe látó.

De nézzük a mai férfiakat...

Azoknál mindenképp jobb, mint azok a pasik, akik 40 évesen nem tudják elkötelezni magukat, nem bírnak egy nőnél leragadni.

Azoknál is, akik azt hiszik a pénztárcájukkal bármit kompenzálni lehet.

Ragaszkodik hozzánk és boldog velünk... és akkor itt a többesszámot ki kell emelnem. A gyerekek nagyon szeretik és jó mintát formál számukra, jó apakép.

éééés nem utolsó sorban szeret és én is szeretem. Imádom, hogy séta közben reflexből nyúl a kezem után, hogy megölel, ha hazaérek, 2 év után is felkel reggel, mikor még aludhatna, csak hogy kávét főzzön nekem és még sorolhatnám.

Ha jobban körülnézek, nem szeretnék senkivel cserélni, senkinek nincs számomra szebb, jobb, harmónikusabb kapcsolata.

Az, hogy nem akar gyereket vagy házasságot sok mindent nem számít, elfogadja a gyerekeimet, az sokkal többet nyom a latban.

Míg terveket szövögetünk nyugdíjas korunkra és mindketten kétségbe esünk annak gondolatától, hogy a másik elhagyhat, addig úgy gondolom, hogy minden rendben.

A bejegyzés trackback címe:

https://divanaiva.blog.hu/api/trackback/id/tr374017647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

den16 2012.01.31. 17:09:25

"Azoknál mindenképp jobb, mint azok a pasik, akik 40 évesen nem tudják elkötelezni magukat, nem bírnak egy nőnél leragadni."

Igen, a férfiak nehezebben kötelezik el magukat, de a mérleg másik serpenyőjében viszont a nők könnyebben válnak.

"Azoknál is, akik azt hiszik a pénztárcájukkal bármit kompenzálni lehet."

A nők jó részét meg lehet ilyen úton szerezni. De csak azok villantanak BMW-vel, akik egy bizonyos szervüket túl kicsinek találják. Egy férfinak, akinek van önbizalma és tudja, hogy kicsoda, szerintem nincs ilyenre szüksége.

Hát én örülök, hogy így látod. Remélem, nem is kell csalódnod. Én mindenesetre drukkolok.

díva naíva 2012.01.31. 21:19:52

@den16: hogy könnyebben válnánk, hát bevallom fogalmam sincs, ha jobban belegondolok, bár azt belátom, hogy mi vagyunk a válások aktív rugói...

Nekem húsz a csúcson volt, mikor lakásnéző panaszkodott, hogy a nők csak a pénzére buknak, mindamellett teljesen érthetetlenül állt az a tény előtt, hogy sem ő, sem a pénze nem kell, mert ehhez meg aztán nincsen szokva :)

den16 2012.02.01. 16:46:03

@díva naíva: Az a gond ezzel, hogy a nők nemcsak tudatosan buknak a pénzes férfiakra. A pénz hatalmat jelent, a hatalom férfiasságot, ez pedig egyenes út a nő vonzalmához. Ez evolúció pszichológia.

A nő azt tartja vonzónak, aki férfiasságot sugároz, aki meg tudja őt és a gyerekeit védeni, emellett jó genetikája van. Egyrészt az arc kinézete és a test izmossága számít, de ez másodrendű. Elsődlegesen számít az önbizalom, hangszín, és az, hogy mekkora a tekintélye, ő-e az alfa hím. Hihetetlen dolgokra képesek a nők, elmehet a férfiember kedve ezektől az angyali teremtményektől, amikor olyanokat hall, hogy pl. női őrök börtönben sorozatosan (!) közösültek rabokkal. Vagy folyamatosan szerelmes leveleket kap egy halálra ítélt gyilkos. Hisz ki van a férfiasság csúcsán? Aki gyilkolt.

Na és mit tartunk mi, férfiak, vonzónak? Arc kinézete, bőr egészsége, csípő-derék arány, hosszú, formás lábak, gömbölyű popsi és mell. Kicsit vizuálisabbak vagyunk: :) Bár érdekes, mert korokban eltérő, hogy mi volt vonzó. Pl. manapság a barnább egészségtől kicsattanó bőr, régebben pl. bécsi udvarban meg a sápadt pirosított bőrű nők. Bár nekem ez utóbbi jön be. :)

den16 2012.02.01. 16:51:06

Egyébként a sok válás puszta statisztika. Egy férfi nehezen kötelezi el magát, viszont ha már megtette, nem szereti felmondani a biztonságot.

De menjünk kicsit megint ebbe a témába. Hiába vonzódik egy nő a férfihoz, ez nem számít, mert folyamatosan tesztelni fogja őt, hogy vajon tényleg ő-e az alfa hím. Vagyis a férfi irányít-e. Ha nem, a nő vonzódása lankad, majd teljesen eltűnik, ha a férfi nem kezdi felvenni a nadrágot. Ezután jön az, hogy "én nem éreztem nőnek magam mellette", és megcsalja a férfit. Természetesen ez tudat alatt történik.

díva naíva 2012.02.01. 18:29:08

@den16: Ahogy írod, a pénz hatalmat jelent, a hatalom pedig uralkodás, a másik semmiben vétele, alsóbbrendűnek tekintése, már csak ezért sem kellett soha pénzes pasi...

Számomra semmi meglepő nincs a sorozatos rabok és a börtönőrök közösülésében, hisz hím nem található a börtönökben, tehát csak velük tudnak közösülni, másrészt gyanítom némi előnyben is részesülnek ezáltal, ez normál munkahelyeken is előfordul, én is dolgoztam már olyan helyen, ahol 4 kolleginát dugott a főnök...

A vonzódást meg a kémiához kötöm, ezáltal nincs is ideálom és úgy gondolom, hogy ebben nincs különbség férfi és nő között, van, akihez megmagyarázhatatlanul vonzódsz és van, akihez nem...

Bandita sovány, ami alapjáraton nem jön be, Szeretőnek tökéletes izmos teste volt, ami alapjáraton szintén nem jön be, sokkal jobban bejönnek a kis pocakos pasik, de nem így alakult :)

Úgy gondolom a körítés bizonyára fontos, de maga a stílus lényegesebb :) főleg, mert én hiszem, hogy mindenki egy sajátos embertípust vonz be, a környezetemben pedig igazolódni látszik...

Hogy pasiknak mi jön be nőkbe és mi nem, na arról meg végképp dunsztom nincs, nem is a pasik milyen vagyok olyan, amilyen... mondjuk én korszakot tévesztettem, utálok napozni és kínosan ügyelek rá, hogy fehér "nemes" maradjon nyaranta a bőröm :) mellesleg a 50-60-as évek ruháinak bolondja vagyok :)

A tesztelős bekezdésedet pedig egyenesen cáfolom. Abszolút nem értek egyet, én nagyon erős egyéniség vagyok és általában a férfiak mellettem az én 'céljaimat' követik, egyértelműen én irányítom az életünket, ha pedig nem tetszik nekik, általában addig manipulálok, míg elhiszik, hogy ők is azt akarják, amit én ;) Nőnek pedig attól érzem magam, hogy megölelnek, hozzám bújnak és bókolnak, nem attól, hogy a döntés jogát kiveszik a kezemből...

den16 2012.02.02. 16:00:54

"hisz hím nem található a börtönökben"

Ööö, én nem így értetem, hanem férfi rabok, női börtönőrökkel.

"akihez megmagyarázhatatlanul vonzódsz és van, akihez nem..."

Nem véletlenül működik ez tudat alatt. Megfoghat az arca, a tesztoszteron szintje, a mozgása, a beszéde, akármi. Csak a nőknél van ez, hogy nincsenek ezzel tisztában, nekünk egyszerűbb.

"mondjuk én korszakot tévesztettem"

Ezt észrevettem a stílusodból. :)

Hát igen, manapság a férfiakra több stressz jut a párválasztásnál és a kapcsolatoknál, ezért több is az önbizalomhiány. Túlságosan is sok az olyan párkapcsolat, ahol fordítva vannak a nemi szerepek. Én attól is férfinak érzem magam, ha a párom megbízik bennem, és rám hagyja a döntéseket, persze őt is meghallgatnám, de elfogadná a döntésemet. A nő pedig attól érzi magát nőnek, ha a párjára támaszkodhat. Én semmiféleképp nem tudnék olyan nővel élni, aki dominálni akarna felettem, nőkertes szlenggel élve "alfa lány". A manipulálásról nem is beszélve...

díva naíva 2012.02.02. 20:18:16

@den16: biztos vonzzák az erős rosszfiúk, ezeket csak leostobázni tudom, nem hiszem, hogy a börtönök őrnői túl nagy iq bajnokok lennének :)

Minden nő manipulátor tudatosan vagy sem, teljesen mindegy a végeredmény szempontjából :) A mai világban muszáj alfa lányokká mutálnunk, nekünk sem mindig tetszik, de ilyen az élet, muszáj alkalmazkodnunk a helyzethez... Az Exem egyenesen htb volt jó ideig, mikor pedig elkezdett nálam jobban keresni, a stílusa is ahhoz mérten változott és nem jó irányba. Banditánál is 3x annyit keresek és én diszponálok a pénzügyek felett, én intézem az ő hitelét is, mert én értek hozzá és ez nekem kicsit sem okoz problémát...

díva naíva 2012.02.02. 20:23:26

Annyit még hozzátennék, hogy mondjuk én nem is vagyok az a htb típusú nő, míg a bébikkel itthon voltam is dolgoztam éjjelente, magam miatt, nem is annyira a pénz miatt, engem szimplán a csak anyaság vagy csak háziasszonykodás soha nem tenne boldoggá...

den16 2012.02.03. 16:49:56

"biztos vonzzák az erős rosszfiúk, ezeket csak leostobázni tudom, nem hiszem, hogy a börtönök őrnői túl nagy iq bajnokok lennének :)"

Ennek köze sincs az IQ-hoz. Nem te döntöd el, hogy kihez vonzódsz. Általában a "rosszfiúk" alfák, ezért vonzódnak hozzájuk a nők, és akár elég sok bunkóságot is képesek elviselni érte.

"Minden nő manipulátor tudatosan vagy sem, teljesen mindegy a végeredmény szempontjából :) "

Igen, sajnos ez igaz. De ez is visszavezethető az evolúcióra, nekünk jutott az izom, nektek a manipuláció.

"Az Exem egyenesen htb volt jó ideig, mikor pedig elkezdett nálam jobban keresni, a stílusa is ahhoz mérten változott és nem jó irányba"

Egy férfi attól boldog és elégedett, ha gondoskodhat a családjáról. Egy nő pedig attól, ha felnézhet a párjára. Ez régen nem is volt gond, amikor csak a férfi dolgozott, mindenki ott volt, ahol kellett lennie, de sajnos manapság egy feminizált világban élünk.

díva naíva 2012.02.04. 11:28:43

@den16: "Egy férfi attól boldog és elégedett, ha gondoskodhat a családjáról. Egy nő pedig attól, ha felnézhet a párjára."

Azért, mert a pasi nem családfenntartó, még simán felnézhet rá a párja.... Én például roppantul csodálom, ahogy a fúróval és a szerszámokkal bánik, na és ugye az erő vele van, bármikor felkap és arrébb visz :)

Szerintem egy kapcsolatot nem ront meg, ha a nő keres többet, ha attól még nem bunkó és lekezelő, együttélés során nincs én pénzem - te pénzed, legalábbis nálam még sosem volt...

Jelenleg, legyünk őszinték, jelentős problémát jelent, ha csak az egyik fél keres és alapvető dolgokra sincs keret...

den16 2012.02.04. 13:09:34

"Azért, mert a pasi nem családfenntartó, még simán felnézhet rá a párja...."

Persze, lehetnek egyéb dolgok, de alapvetően ez fontos.

"Szerintem egy kapcsolatot nem ront meg, ha a nő keres többet,"

Nem véletlenül találnak nehezen párt a gazdagabb nők. Egy férfinak legyenek erőforrásai. De ez nem csak a nőnek rossz, a férfi büszkeségét durván sérti. Amit a férfi nyújtani akar a nőnek, azt akarja a nő is, és fordítva.

díva naíva 2012.02.04. 15:23:12

@den16: legyünk már őszinték, ha egy gazdagabb nő párt keres, akinek mindene rendben van, karrier, szépség, stb. szinte lehetetlen 'saját kaliberű' pasira szert tenni, mert egy pasinak, akinek vannak 'erőforrásai', inkább keres egy egyszerű csajt, mert azzal egyszerűbb az élet...

den16 2012.02.04. 18:01:44

@díva naíva: Igen, nagyon ritka, hogy valami hosszú kapcsolatuk lenne, mert hiába vesz magának egy fiatal pasit, ha ő akkor is egy "szegény lúzer" marad a szemében. Egy gazdagabb férfi, ha már mindenáron házasságra adja a fejét, minél szebb nőt választ, a többi szempont lényegtelen.

díva naíva 2012.02.04. 18:17:27

@den16: ugyan már, szegény MILF-re vadászó kisfiú... majd ha ráérek megsajnálom. Az érett nő sem várhat mást, mint egy szép időszakot, de tartós kapcsolatot neki egy fiatal pasi nem nyújt, korban illő, hasonlóan sikeres pasinál pedig esélye sincs, mint írtad, azok nem az észre és a sikeres nőkre hajtanak :)

den16 2012.02.05. 10:38:56

@díva naíva: Ej, ej, a MILF tényleg kezd nagyon elterjedté válni internetes berkekben. Az egy pornós szleng, azt jelenti, hogy mother, i like to fuck, így én nem szeretem használni a nőkre...

Viszont én nem véletlenül írtam, hogy "megvenni", nem is a pasit kell sajnálni, bár talán ebben a helyzetben senkit sem.

Kevés férfi hajt a pénzügyileg sikeres nőkre. :)

díva naíva 2012.02.05. 11:34:03

@den16: ismerem a kifejezést és a fiú típusokat is, akik erre buknak, no meg ismerek nőket, akik a helyén tudják kezelni, de sajnos olyanokat is, akiknek a végén szívük szakad...

Úgyhogy a sikeres nők szívnak, így is, úgy is :) Viszont a társadalom nem nyújt túl sok sikeres pasit ahhoz, hogy ne kelljen a nőknek is sikerre hajtani :)

den16 2012.02.05. 14:48:27

@díva naíva:

"Viszont a társadalom nem nyújt túl sok sikeres pasit ahhoz, hogy ne kelljen a nőknek is sikerre hajtani :) "

Bár cseppet sem hangzott jól a mondtad, de ez a feminizmus miatt van. Merthogy nők, munka, meg önmegvalósítás. Egy fityfenét. A karrierre buzdított nők könnyedén magányosan öregedhetnek meg, a másik végletben pedig, nem tudom, hogy milyen önmegvalósítás van a pénztáros szakmában. De a feminizmus legalább a választási lehetőséget megadná nőknek, de ez nem erről szól, hanem a nők előjogairól. Lásd a GYES megrövidítéséért lobbizó amazonokat.

díva naíva 2012.02.05. 16:46:05

@den16: Egyszerűen nem tudok veled egyetérteni. Nehogy már a nagy önmegvalósító nőkön múlana... Én még csak a pasikra sem fogom... egy pénztáros nem önmegvalósít, hanem túlél, valszeg szakmunkás a férje és havi max. 200ezerből fizetik a lakáshitelt, a rezsit és az életet, erre nem telne 120ezerből... de szerintem még a 200ezer is kevés... és legyünk őszinték, azért az ország zöme nem 1 millát hazacipelő pasiból áll... sőt.
Nem tudom milyen amazonok lobbiznak a GYES megrövidítése mellett, de mivel a GYES önmaga is csak huszonpárezer, tőlem még meg is rövidíthetik, mert a mai világban 25ezerrel én speciel nem mennék semmire...

den16 2012.02.05. 17:38:08

@díva naíva: Hirtelen a munkáspiacon megkétszereződött a munkaerő.

A feminizmus a hímsovinizmus ellentéte, csak manapság egyre nagyobb jogi hatalmat kap. Lásd be akarták vezetni a női kvótát. De elég egy keveset olvasni a kinyilatkoztatásaikból, és rögtön meg lehet látni, hogy valami nincs náluk rendben. Már a feminizmus létrejötténél is súlyos gondok voltak.

díva naíva 2012.02.05. 17:56:52

@den16: akkor dupla annyit keresnének a pasik, ha a nők otthon maradnának?? Kétlem.
Mi az, hogy valami nincs NÁLUK rendben? Mármint nálunk nőknél, hogy vannak céljaink és álmaink? Hogy nem a tűzhelynél és a mosóteknőnél ragadtunk le? Vagy mire gondolsz? És a férfiakban miért nem keressük a hibát? A szakmunkás miért nem dolgozik napi 16 órát, hogy az asszonynak ne kelljen? És mi újság a szociális hálóval, aki nem csak a férj fele nyugdíjat adja az egyedül maradt özvegynek?

den16 2012.02.05. 18:48:48

Régen a férfi annyit keresett, hogy az egész család megélhessen.

"Mi az, hogy valami nincs NÁLUK rendben? Mármint nálunk nőknél, hogy vannak céljaink és álmaink? "

Természetesen nem a nőkre értettem, hanem a feministákra. A feminizmus sosem az egyenjogúságról szólt, hanem férfigyűlöletről, női előjogokról, a nők szabad döntésének megvonásáról. Természetesen semmi baj nincs az ambiciózus nőkkel. Az egyenjogúságot, pedig maximálisan támogatom, és azt is, hogy dolgozzanak, ha szeretnének.

"És a férfiakban miért nem keressük a hibát? A szakmunkás miért nem dolgozik napi 16 órát, hogy az asszonynak ne kelljen?"

Ezt viszont annál kevésbé értem, hogy mire gondolsz.

díva naíva 2012.02.05. 19:38:40

@den16:
"És a férfiakban miért nem keressük a hibát? A szakmunkás miért nem dolgozik napi 16 órát, hogy az asszonynak ne kelljen?"

Itt szimplán arra gondoltam, hogy a legtöbb nő nem önmegvalósítás céljából dolgozik, hanem, mert muszáj.... Ahhoz, hogy ne kelljen, egyértelműen a férfinak kell többet vállalni, hogy a családi kassza ne mondjon csődöt.

Biztosan vannak olyan nők, akik a munkájuknak élnek, ilyen férfi is van, egyikkel sem értek egyet, mellesleg én sem ezt dolgoznám, amit, ha önmegvalósíthatnék és nem lenne szükség a pénzre, de azért az emberek zöme a pénz miatt dolgozik és nem kedvtelésből

den16 2012.02.06. 17:13:30

"Mármint nálunk nőknél, hogy vannak céljaink és álmaink?"

Amikor ezt olvastam kicsit elszorult a szívem...

den16 2012.02.06. 17:20:15

"Itt szimplán arra gondoltam, hogy a legtöbb nő nem önmegvalósítás céljából dolgozik, hanem, mert muszáj.... Ahhoz, hogy ne kelljen, egyértelműen a férfinak kell többet vállalni, hogy a családi kassza ne mondjon csődöt."

A feminizmus pont ezt csinálja. Nem adnak a nőknek választási lehetőséget. A feminizmus egyik kreálója is mondta, hogy a nőknek minden választási lehetőséget meg kell vonni, hogy ne gyerekeket akarjanak, hanem dolgozni.

den16 2012.02.06. 17:27:32

Találtam egy idézetet Simone De Beauvoirtól: "meg kéne tiltani, hogy a nők otthon maradjanak a gyerekeikkel, pont azért, mert ha ez legitim lehetőség, akkor túl sok nő fog élni vele"

díva naíva 2012.02.06. 17:59:49

@den16: már csak az a kérdésem, hogy ő hogy gondolja a szaporodást vagy a fejlett országok egyszer csak elfogynak?

díva naíva 2012.02.06. 18:01:15

@den16: de a nő sem gép, hanem érző lény és ha az emóciói vezérlik, akkor gyereke lesz, munka helyett vagy mellett, az már ikszed rangú...

díva naíva 2012.02.06. 18:01:55

@den16: kár, hogy nincs hangsúly, érdekelne, hogy az együttérzés vagy a cinizmus vezérelt-e :)

den16 2012.02.06. 18:09:24

"kár, hogy nincs hangsúly, érdekelne, hogy az együttérzés vagy a cinizmus vezérelt-e :) "

Ó, én hajlamos vagyok a cinizmusra, de az empátiára is. Ez esetben mindenképpen az utóbbi volt.

"de a nő sem gép, hanem érző lény és ha az emóciói vezérlik, akkor gyereke lesz, munka helyett vagy mellett, az már ikszed rangú... "

A feministákat ez nem érdekli.

"már csak az a kérdésem, hogy ő hogy gondolja a szaporodást vagy a fejlett országok egyszer csak elfogynak? "

Igen, a perpillanati helyzet az az, hogy folyamatosan egyre kevesebb szülés van. De ennek köze van az anyagi helyzethez, az általános gyermekvállalási kedvhez.

den16 2012.02.06. 18:24:29

Amúgy ajánlanám a wikipedia antifeminizmus szócikkét, bár nagyon visszafogottan és polkorrekten fogalmaz, de kiindulásilag jó.

hu.wikipedia.org/wiki/Antifeminizmus
süti beállítások módosítása