Díva naíva - a furcsa nő tökéletlenségei

A 40es 2 gyerekes már nem szingli nő furcsaságai, mindennapjai kerülnek leírásra

Friss topikok

  • Enchantée: Jó hallani kicsit bővebben Rólad, még ha ilyen ritkán is. :) (2022.05.17. 11:52) Mostanság
  • Enchantée: Úgy legyen! :) (2019.02.24. 21:39) Elmélkedés
  • Enchantée: Kitartást, Drága! Adj nekik is időt a feldolgozáshoz. Igaz, hogy szinte nem létezett számukra évek... (2019.02.06. 08:47) Cenzúrázatlan
  • Enchantée: Régen minden... ;) Azért örülök, hogy legalább FB-n a csapat nagyjának életét nyomon követhetjük, ... (2019.01.31. 05:45) Változás
  • díva naíva: @Enchantée: köszi Chanti :( (2018.01.03. 10:26) Nulla

Felkavaró látogató

2012.11.01. 08:57 | díva naíva | 29 komment

Tegnap átjött Bandita, elvitte a maradék cuccait, megjavította a garázskapumat... Úgy indult, hogy nézett a nagy boci szemeivel, mikor bejött, majd automatikusan átölelt, hogy mennyire sajnálja, hogy mekkora szarban hagyott, én pedig szimplán elsírtam magam. Utána kivonult elpakolni, én meg bent maradtam a szobában, mert fázom.

Aztán jött, leült mellém és beszélt tovább, hogy sajnálja, hogy irritálta már a fogkefém is és hogy mióta ő lezárta, csak szorongott és voltak jó pillanatok, most igazából sokkal szarabb, de talán lesz jobb. Mondta újra ugyanazt, amit eddig...

Aztán.... ragaszkodik hozzá, hogy hétfőn elkísérjen orvoshoz, hisz kettőnk dolgáról van szó, na itt már néztem, mint Rozi a moziban, hogy ezzel most mégis mi a fészkes fenét akar. Aztán lassan, de biztosan tálalta, hogy hezitál és nem tudja eldönteni, hogy szeretné-e a babát... na, az anti-családos gondolkodik, hogy akar-e gyereket. Mondtam neki, hogy újra szivatsz? És ha 1-2-3-4-20 hónap múlva meggondolod magad? Gondolkodj már... Igazam van, mondtam neki, találhatsz egy gyerektelen csajt, akivel lesz egy babátok, de nem hatotta túlzottan meg, csak rázta a fejét... igazából azért akartam, hogy ő kísérjen el a megszakításra, hogy ne gondoljam meg magam, most viszont már lassan úgy fest, hogy ebben sem bízhatok...  és ezzel lezárhattuk volna a témát, de mindig újra és újra ugyanoda lyukadt ki, hogy beszélnie kell tesójával a dologról és irtóra fél, hogy megbánja, ha megszakítjuk a terhességet. Kész, teljesen kiestem a koncepcióból. Arra a reakciójára, hogy gondolkodjak és esze ágába sincs, na arra számítottam, meg arra is, hogy még ha együtt lennénk se, de azóta rágódik, nem kicsit, nagyon. Erre nem számítottam, hogy 3 napja ez forog a kis agyában, hogy hogy számol el magával, ez ügyben. Hogy én gyásznapnak nyilvánítom a "szülés napját" és már gondolkodtam egy rituálén, amivel minden évben megemlékezek, mert engem ez lelkileg agyonnyom, az addig oké, de hogy ő gondolkodik rajta, na, nekem ez tök új. Nem bízom benne, felkavart, nem akartam erről beszélni, azt hittem tárgyilagosan rendezzük a megszakítást, erre meg ez... hihetetlen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://divanaiva.blog.hu/api/trackback/id/tr964883236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lady.Bird 2012.11.01. 09:07:56

már bocs, de mégis mit vártál tőle? nem egy érzéketlen fatuskó, akkor nem lettetek volna együtt évekig...

ettől függetlenül az egészséged érdekében szerintem nem kétséges a döntés, de még mindig dönthettek az újrakezdés és egy közösen akart baba mellett (amilyen termékenyek vagytok, gondolom, technikailag nem lenne probléma :-)) )

Lady.Bird 2012.11.01. 09:08:40

és bocs, hogy ismeretlenül belekotyogok, semmi közöm hozzá, tudom, és ezennel igyekszem eldugulni...

díva naíva 2012.11.01. 09:19:36

@Lady.Bird: fogalmam sincs, mit vártam, nem ezt, az tuti, de ezzel kicsit sem könnyíti meg a döntést, beletörődtem a megszakításba, készültem az elszigetelődésre és a gyászra, biztos sokaknak tűnik ez cirkusznak, de számomra ez nem egy tárgyilagos döntés. Sok embert ismerek, akiknek az, én nem viccből ügyeltem kínosan arra, hogy ilyen sose történjék meg, nagynénémnek rutin beavatkozás volt a terhességmegszakítás, bevallom, én pedig megvetettem érte, hogy hogy lehet ilyen felelőtlen, anyámnak is volt, a mai napig nem emésztette meg, pedig volt vagy 26 éve...

Lady.Bird 2012.11.01. 10:36:59

szerintem senkinek sem könnyű a döntés, nem tudom, jobb lenne-e ha nem lenne a hatalmunkban az erről való döntés

(olyan nagyon nehéz és fájdalmas minden, ami ehhez a témához kapcsolódik, de persze ott van a másik oldala, ami meg jó és boldogságos)

a döntést részben neked kell meghoznod, de a körülmények (vérzés) miatt ha meg akarnád tartani, akkor meg veszélyeztetnéd a saját egészséged, és ha elvileg nézzük a dolgot, akkor élet áll szemben élettel, és akkor jogos a döntés...

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2012.11.01. 10:42:32

Most mondd, még mindig az ő véleménye számít??? Mi a fontosabb? Ha megtartod a babát, igen nagy esélye van, hogy beteg lesz. Tényleg tönkre akarod tenni a már meglévő kettő életét ezzel a lehetőséggel??? Bandita gondolkodhatott volna hamarabb is, ez amolyan eső után köpönyeg típusú dolognak tűnik számomra.
Tényleg vigyázz nagyon magadra! És egyet kell értsek @Lady.Bird: utolsó mondatával mélységesen: most már a TE életed a lényeges, és a TE egészséged!!!
Nem akarok kemény lenni, okoskodni sem, csak nagyon féltelek!!!

díva naíva 2012.11.01. 10:43:55

@Lady.Bird: én pedig úgy gondolom, a döntés joga már csak az enyém, itt hagyott, nem egyszer, nem kétszer, nem bízom benne, nem ok nélkül, elszúrom az életünket, hármunkét, ha bevállalom a babát, akkor esélyem sem lesz az elkövetkezendő 10 évben arra, hogy olyan társam legyen, aki szeret, minket, hármunkat, vagy nézzem úgy, hogy 25 %-kal lennénk csak többen? Nem fair a meglévő két gyerekemmel szemben, hiába terveztem már meg és rendelkezek a 3. baba szobájával, akkor sem lehet, én családot szerettem volna, nem boldog-boldogtalannak gyereket szülni. Bandita belátta, hogy már nem szeret eléggé, akkor meg minek szivatni? Igazából, ha őszinte vagyok, nincs beleszólása a döntésembe, nincs joga egy hétvégi apukának dönteni az életemről, csak szemétségnek tartom, hogy ezt csinálja...

a vérzést hormon probléma okozza, van már 2 gyerekem, meg néhány gyerekes a környezetemben, tesóm is vérzett a kisebbiknél... tudom mivel jár egy terhesség, babázás, ovizás, stb. de nem vagyok hajlandó egyedül még egyszer végigcsinálni, még ha apuka asszisztálna, akkor sem.

Lady.Bird 2012.11.01. 10:44:18

"sajnálja, hogy irritálta már a fogkefém is "

tudod, mi a legfurcsább? hogy egy házasságban szinte törvényszerűen vannak ilyen szakaszok, és aztán átlendül az ember rajta, és megpróbál úrrá lenni az ilyen érzéseken, túltenni magát rajta

senki sem tökéletes, de kompromisszumot kötni meg kell tanulni

azt hiszem, Banditának is tanulnia kell még az ilyesmit, vagy örök életére egyedül fog maradni...

den16 2012.11.01. 10:46:18

Emlegettek páran a stressz káros hatásairól, de én a nyugtatótól jobban félnék, a gyógyszerek mérgek, a babának pedig az életét cseszhetik el. A megszakítás két emberen múlik, de jogilag a férfinak nincs beleszólása, ami nem feltétlen igazságos, de ez melletted áll. De ha megmondod neki az érzéseidet tekintettel kellene lennie rád, hogy ez neked nem az első gyereked, a gondoskodás nagy része a te válladat nyomná, ráadásul most meg pláne kizárt a dolog.

Lady.Bird 2012.11.01. 10:46:21

@díva naíva: szerintem nem a terhesség miatt vérzel...

díva naíva 2012.11.01. 10:55:50

@Enchantée: mitől lenne igen nagy esélye arra, hogy beteg legyen? Ezt a részét nem igazán értem... nem hiszem, hogy nagyobb esélye van betegnek lennie, mint bárki más babájának. de ez igazából jelenleg nem is lényeges.
@Lady.Bird: őszintén? ez nem az én problémám, eleget gázolt már a lelkembe... a vérzés pedig nagyon remélem, hogy a múlté, a véreredményem pedig meglesz hétfőn.
@den16: nem nyugtatózom magam, hogy stresszelek meg érthető... az, hogy nem igazságos, hogy az apa nem dönthet jogilag, bizonyára igazad van, az sem, hogy az anyák egyedül maradnak a felelősséggel, az apák pedig élnek tovább, tudom, sok apát ez is megviseli, hogy nem vehet részt a gyereke napi életében, de én inkább maradnék az én szemszögemnél, hiszen nekem ezzel kell élnem nap, mint nap, itt hagyott, nem érdekelte, hogy nem boldogulok egyedül, mert nem így rendezkedtünk be, hogy 16 fokos házba térek haza este 6-kor és nagykabátban fűtök, hogy idővel meleg legyen, nem érdekelte, hogy a két gyereket mennyire megbántja ezzel, hogy nem boldogulok a kutyákkal, fogta a táskáját és kilépett az ajtón... az elmúlt három hétben, míg visszajött, egy pillanatig nem próbálta meg újra, csak begubózott és bántott, nem hiszem, hogy ennek ki kellene tennem magam még egyszer. Tök jó fej vagyok és sokak által csinosnak mondott, jogom van ahhoz, hogy olyan ember legyen mellettem, aki szeret.

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2012.11.01. 11:01:39

@díva naíva: Szerintem nem túl normális ennyi vérzés egy terhesség elején, az idegállapotod is kihathat a baba idegrendszerére, fejlődésére, így értettem. Igazad van, normális körülmények közötti fogantatásnál is megvan az esély arra, hogy beteg legyen a baba, csak ezt nálad hatványozottan látom, na.

díva naíva 2012.11.01. 11:06:58

@Enchantée: 5 hetes vagyok, jelenleg még nincs olyan stádiumban, de nem is lényeges, a vérzéstől pedig el kellett volna vetélnem, ezért utálom ezt az egész helyzetet, a nőgyógyászom is csodának állította be, a 12. hétig minden 5. terhesség vetéléssel végződik, a legtöbben észre sem veszik... a természet természetes szelekciója... tegnap este filozofáltam, hogy a sors kegyetlenségében milyen kegyes volt, hisz rá sem jöttem volna az első 12 hétben, hisz mondta a nőgyógyászom, hogy idő kell, mire beáll a ciklusom és mivel az elkövetkezendő 3 hónapban tuti nem feküdtem volna le senkivel, eszembe se jutott volna, hogy terhes vagyok.... kegyetlenül ilyen helyzetbe sodort, de a döntés jogát kegyesen a kezembe adta.

den16 2012.11.01. 11:13:11

@díva naíva: Egyébként mi ez a százezer forintozás? Én úgy tudom, hogy jóval olcsóbb, pár tízezer körül.

"az sem, hogy az anyák egyedül maradnak a felelősséggel, az apák pedig élnek tovább"

Hát a gyerektartást ezért találták ki... Tudom, hogy az anyának így is nehezebb, de jogi viszonylatban nem igazán lehet egyenlőségjelet rakni.

díva naíva 2012.11.01. 11:21:28

@den16: nincs itthon biztosításom, Ausztriában nem támogatja a tébé.

Gyerektartás? Az Exemtől kemény 25ezer forintot kapok a két gyerekre havonta, had nem írjam le, hogy "mennyibe kerülnek", már csak a suliban ott hagyok az ebédért 15ezret és akkor még nem etettem őket itthon, nem öltöztettem és nem vettem játékot... az iskolakezdés verte az 5 számjegyet, ez rajtam kívül senkit nem hatott meg...
és nem vittem őket sehová... Bandita minimálbérre van bejelentve, tehát neki sem kellene többet adni, akkor miről beszélünk?
A legfontosabb viszont, hogy egy gyereknek joga van működő családba születnie, tudom milyen az, mikor nincs a gyereknek apja és én tudom a legjobban, hogy mennyire megvisel ez egy gyereket... Bandita meg nem a felelősségteljes, felnőtt viselkedéséről híres...

den16 2012.11.01. 11:32:56

Ezt fizetésből százalékosan vonják, ha jól tudom, tehát kaphatnál 100 ezret is, de az apának is életben kell valahogy maradnia... De lényegtelen, nem segít, csak remélem, hogy sikerülni fog.

díva naíva 2012.11.01. 12:12:52

@den16: bérből, de csak a legálisbòl, a feketéből nem... az apànak valamiből élnie kell, rendben és az anyànak meg a gyereknek? Mi fog sikerülni?

den16 2012.11.01. 12:43:47

" az apànak valamiből élnie kell, rendben és az anyànak meg a gyereknek?"

Tökéletes megoldás nincs, ez van.

"Mi fog sikerülni? "

Az élet, abortusz, problémák megoldása stb. :)

díva naíva 2012.11.01. 13:12:56

@den16: idővel minden megoldòdik, vagy így vagy ùgy, kivàrok most pár napot, hogy alakul a lelkivilágom, aztán nekilátok rendezni az életem... azért kíváncsian vàrom, mit szòl a tesòja hozzá

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2012.11.01. 21:33:22

Ezen most felkúrtam az agyam ....
Min gondolkodik Ő?
Kurva kényelmes dolog hétvégi apukának lenni. Erről kisregényt tudnék írni.
Csakhogy ez árukapcsolt értékesítés: vagy együtt, családban, vagy sehogy (szerintem!). Tekintve, hogy a család része nem kell, akkor már a gyereket se válassza, könyörgöm.
Ekkora baromságot - istenem, tök rég voltam ilyen dühös, de ez most kibillentett a megszokott pikírtségemből.
Ehh

den16 2012.11.02. 13:46:12

@Zsit (nyau és rémizé): Itt arról van szó, hogy egy férfinak "véletlenül" lett egy gyereke, és esetleg nem akarja megölni. Szerintem elég ritka az a férfi, aki saját magával akarna kicseszni, és szívesen fizetne gyerektartást. A férfiaknál nincs olyan ösztön, hogy majd' megőrülne úgy akar gyereket, sőt ő szívesen el is kerülte volna.

díva naíva 2012.11.02. 13:51:36

@den16: nem csak a férfinak, a "nönek" is véletlenül lett gyereke. Elég kevés az a nö, aki nem ép családba szeretne szülni és elszúrja a maga és a gyereke életét, csak úgy, mert nincs épp jobb dolga... mi az, hogy ö szívesen el is kerülte volna? mert én aztán direkt estem teherbe, igaz?

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2012.11.02. 14:46:12

@den16:
ez esetben mire fel kell gondolkodni?
Ugyanmá', ne légy álszent, légy szíves! Egy férfinek - a vázolt körülmények között - ez egy megoldandó kellemetlenség, nem gondolkodni való téma. És ebben a pillanatban igencsak kegyetlenség bármilyen utalás a nő felé arra, hogy tartsa csak meg a gyereket.
És kérlek, ne kezdd el, hogy de mégis csak egy gyermek, meg gyilkosság - igencsak mélyre rántanád magad a szememben (és nem lenne konzisztens az eddig - általam megismert - valóddal).
Sejtcsomó (bocs, díva, te is tudod!), nem más. És nem gyereket ölünk ilyenkor, hanem egy gyönyörű lehetőséget, csodálatos forgatókönyveket. Ha lehet, ez sokkal jobban fáj!

díva naíva 2012.11.02. 16:43:09

@Zsit (nyau és rémizé): bakker Zsitke megint fején találtad az uccsó mondatoddal a szöget...

den16 2012.11.02. 18:07:26

" nem csak a férfinak, a "nönek" is véletlenül lett gyereke. "

Én itt csak a párod érzelmi hátteréről beszéltem, ettől még a te pártodon vagyok, de őt is meg lehet érteni, valaki számára erkölcsileg megkérdőjelezhető, sokan másként gondolkodnak.

"Sejtcsomó (bocs, díva, te is tudod!), nem más."

Ettől függetlenül én nem idegenkedem az abortusztól, neki meg túl kell tennie magát, ez esetben neked több a vesztenivalód.

díva naíva 2012.11.02. 18:10:59

@den16: megértem én, hogy ő is őrlödik, csak nem fair play, ezt pont nekem mondani, mondja a haverjának vagy a tesójának...

nekem több felelősséggel jár a baba, az én életemet veszélyeztetheti adott esetben, de neki az egyetlen gyereke...

den16 2012.11.02. 18:34:49

@Zsit (nyau és rémizé): De látom, folyamatosan védekeznem kell, ha Banditáról van szó. :) Én csak ő helyzetét és érzéseit próbálom megérteni, mit miért csinált, bevetem az empátiámat, semmi több, azt meg pláne nem jelenti, hogy egyet is értek vele.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2012.11.02. 20:08:06

@den16:
nagyon empatikus tudok lenni, hidd el, még férfia-problémák iránt is :)
Nyilván mások a szűrők, mások a fontos dolgok, mások a hangsúlyok.
Ha most Banditával mondatnám el a szitut, Díva lenne a falurossza, ebben biztos vagyok.
De NEM azért haragszom, mert nem értem, hanem azért haragszom, mert ez NEM játék, és minimum 2 felnőttnek nem az. És ez a problémám is: Bandita nem felnőtt. Ha az lenne, egyenes gerinccel vállalná a döntést az összes következményével együtt és nem olyan lenne, mint az áprilisi szél, ami hol ebbe kap bele, hol abba.
Persze, bohéman is lehet éldegélni, nincs is ezzel gond, ez se baj. De akkor ne "terheljük" más felnőttekre a bohémságunkat. Fel kell nőni. Nem lehet ez elől menekülni. 50-60 évesen felnőni nagyon fájdalmas és lélekölő mutatvány.
Banditának szerintem nincs szüksége védelemre. Nem rossz ember (tényleg, komolyan mondom). Mást akartak egymástól, Díva meg ő. Hát külön mentek. Csak jobb lett volna kevesebb kínnal. Szerintem.
Tudom, megint nagyon "rémizé" vagyok .....

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2012.11.02. 20:10:14

@díva naíva:
melankóliám van, lírával locsolva :)
Ennek ellenére fenntartom - örülök, hogy érted/érzed!
süti beállítások módosítása